Stockholm växer mer än någonsin. Inom ett par år är vi en miljon invånare. Den snabba utvecklingen kräver en långsiktig plan och det har Stockholm. Vi expanderar, renoverar och bygger ihop så att du och alla andra får förutsättningar att jobba, leva och åka dit ni ska. Och på ett sätt som är hållbart för både människa och miljö, just nu och många generationer framöver.
Att staden växer är ett kvitto på att Stockholm är en attraktiv stad i en innovativ och stark region med goda möjligheter för både företag och medborgare.
I Stockholm är det aldrig långt till grönområden eller vatten. Staden är omgärdad av Mälaren, Saltsjön och stora strövområden.
Kultur är viktig och angelägen – det erbjuder vi genom till exempel Kulturhuset Stadsteatern med hundratals program året runt, Kulturskolan för alla barn och unga, Stadsmuseet och medeltidsmuseet och vår egen konsthall Liljevalchs.
Stockholms stad prioriterar att stötta både föreningsliv och kulturaktörer för att skapa en demokratisk och sprudlande stad.
Idrottsplatser, simhallar, utegym, grönområden och fågelreservat är några exempel på hur staden vill underlätta för alla stockholmare att ha en aktiv fritid.
Som medarbetare i Stockholms stad är du med och utvecklar Sveriges vackra huvudstad. Att jobba som lärare i Stockholms stad innebär att du arbetar för en av Sveriges största arbetsgivare.
Du kan få nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. I Stockholm finns över 170 kommunala skolor att välja bland och vi erbjuder konkurrenskraftiga löner.
Som anställd i Stockholms stad får du ett meningsfullt arbete, bra utvecklingsmöjligheter samt utmanande och inspirerande arbetsuppgifter. Våra medarbetare har dessutom flera förmåner.
Våra förmåner och utvecklingsmöjligheter
Patricia Rojas-Jofre är förskollärare i Rinkeby och brinner för mötet med andra människor, stora som små. Att möta människor från alla delar av världen tycker hon gör hennes jobb extra roligt, utvecklande och angeläget.
Vad vill du säga till dem som funderar på att jobba som förskollärare i Stockholms stad?
– Är du en person som är öppen, kan ge och ta och ser det här som ett utmanande yrke? Då kan du absolut vara en sådan stjärna vi vill ha. Att vara förskollärare är inte vilket jobb som helst. Du är med och formar en annan människa och måste kunna se det unika i varje barn.
Läs hela intervjun med Patricia
Swen Eklundh gjorde ett tvärt kast i karriären och gick direkt från militärtjänst till arbete i förskolan. Ovärderlig inspiration av barnen och det fria arbetet har bidragit till att han nu är inne på sitt 30:e år.
Vad är det som gör att du trivs i Stockholms stad?
– Jag har valt att bara jobba kommunalt. Det kommunala står för något stabilt och jag känner att jag står på en vettig och genomtänkt grund. Vi har ett bra arbetsklimat hos oss. Det finns en god stämning och alla ställer upp för varandra. Det är värt jättemycket och är någonting jag är riktigt stolt över att vara en del av.
Linn Gustavsson drömmer om en tillgänglig och flexibel skola där ingen stängs ute på grund av osynliga funktionshinder. Som speciallärare på Thorildsplans gymnasium gör hon sitt bästa för att bidra till att utvecklingen går i den riktningen. Och det stora IT-intresset kommer väl till pass när undervisningen ska anpassas efter elevernas behov.
– I dag är jag precis där jag vill vara. Det är otroligt roligt att jobba med specialpedagogik, nära eleverna. Jag har en förhoppning om att hela skolvärlden ska bli mer flexibel.
När Nelly Bonner ville byta yrkesbana från teaterns värld valde hon att bli lärare. Som lärare känner hon att hon gör någonting meningsfullt för stockholmarna. Utöver att undervisa är hon även förstelärare, läromedelsförfattare och föreläsare.
Hur ser dina utvecklingsmöjligheter ut?
– Mina utvecklingsmöjligheter har varit många. Jag har erbjudits och gått många relevanta fortbildningar och mina arbetsuppgifter har förändrats under åren. Mitt uppdrag har omarbetats så att jag idag utöver att undervisa även är förstelärare, deltar i Stockholms stads ambassadörsnätverk, föreläser och arbetar som läromedelsförfattare.
Möt också högstadielärarna Helena Dalivin och Jannike Kohinoor, rektorn Mikael Kaspar, fritidspedagogen Nadja Brusewitz och förskolläraren Titti Jatta där de i personliga kortfilmer berättar om sina jobb i Stockholms stad. Till filmerna >>
08-508 00 508
info.amf@stockholm.se
Livdjursgatan 4, Globenområdet
www.stockholm.se