Lediga jobb
Sveriges Lärare
Ämnesläraren
Folkhögskolan
Förskolan
Fritidspedagogik
Grundskolläraren
Specialpedagogik
Vi Vägledare
Vi Lärare
Yrkesläraren
Förskoleguiden

 

Legitimerad och behörig lärare i engelska och svenska/SVA

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.

 

Arbetsplatsbeskrivning

Konradsbergsskolan ligger på Kungsholmen och är en kommunal grundskola med årskurserna 4–9. Till skolan hör även en CSU-grupp, med inriktning på särskilda behov, åk 4–9 och en anpassad grundskola åk 4–9. I dessa verksamheter finns hög specialpedagogisk kompetens. 

 

Konradsbergsskolan är en relativt nystartad verksamhet och det pågår ett spännande utvecklingsarbete. Skolan växer snabbt och elevantalet har ökat det senaste året vilket ställer ytterligare krav på organisation och kompetens. Det centrala läget gör att det finns goda möjligheter att ta del av stadens stora kulturutbud. Biblioteket på Konradsberg Campus är bemannat med bibliotekarie på heltid och är en del av skolans pedagogiska verksamhet. 

 

Skolledningen består av rektor och biträdande rektorer med övergripande funktioner över alla stadier och är organiserad i arbetslag som leds av arbetslagsledare. Ledningsgruppen består av skolledning och arbetslagsledare som träffas varje vecka för att följa upp, utvärdera och planera skolans arbete och resultat.  

 

Skolan har en organisationsstruktur med regelbundna kvalitativa resultatuppföljningar där personal träffas varje vecka och följer upp elevernas resultat, frånvaro och mående. Vi ser att denna struktur stödjer elevernas lärande och har varit framgångsrik för elevernas måluppfyllelse. 

 

Elevhälsoteamet arbetar främjande och förebyggande. De handleder personal utifrån sina professioner och är en viktig del i den pedagogiska planeringen. 

 

I skolan drivs ett aktivt utvecklingsarbete med stöd av våra utvecklingsledare och specialpedagoger som utgår från aktuell forskning. 

 

Vi har höga förväntningar på alla elevers förmåga att utvecklas och alla elevers rätt till utbildning är huvudfokus. Lärare får regelbundet kompetensutveckling i UDL (Universal Design for Learning) vilket bidrar till att lärare har ett gemensamt arbetssätt som bygger på förutsägbarhet för eleverna genom kända strukturer. 

 

På skolan finns hög kompetens att använda digitala resurser i den ordinarie undervisningen, och som ett redskap när elever behöver anpassningar samt i kommunikation inom skolan och med elever och vårdnadshavare. 

 

Konradsbergsskolan har fokus på demokrati -och hållbarhetsfrågor. Personalen arbetar aktivt för att utveckla elevernas demokratiska kompetenser och eleverna ska i olika forum få uttrycka sin åsikt och vara med och påverka i skolan. 

 

På Konradsbergsskolan ska din demokratiska värdegrund komma till uttryck både i den formella och informella lärmiljön, d.v.s. både i undervisningssituationer och till exempel i korridorerna och i samtal och förhållningssätt mellan elever och personal.

 

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är legitimerad lärare i engelska och svenska/SVA och ev. spanska. Tjänsten är ett vikariat till och med 241220 med eventuell förlängning.  Du kommer att få undervisa tillsammans med engagerade kollegor och du kommer att arbeta med kollegor som har samma ämnesbehörighet.

 

På Konradsbergsskolan finns kompetenta och behöriga kollegor, där samplanering och kollegialt förhållningssätt är viktiga arbetssätt för att utveckla kompetens och undervisning. Du ska drivas av att kunna möta elevers olikheter och ge eleverna de bästa förutsättningarna att utvecklas så långt som möjligt och nå goda studieresultat. Det är viktigt att du har förmåga att hitta olika strategier för att nå varje elev och stärka eleven i sin kunskaps- och personliga utveckling. Du ska ha lätt för att samarbeta och skapa relationer och vara tydlig i din dialog med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du ska ha ett elevnära förhållningssätt och kunna använda din relationella kompetens i ditt uppdrag för elevers utveckling. Du har ett tydligt ledarskap i din undervisning och är intresserad av ett aktivt mentorskap. Du ska vara intresserad av ämnesutveckling och dela med dig av dina kunskaper. Du ingår i ett arbetslag och du som pedagog ska vara en tydlig och trygg ledare.

 

Vi söker dig som vill vara en av våra nya lagkamrater och bidra till vår verksamhet.

 

Kvalifikationer

Du ska vara utbildad legitimerad lärare i engelska och svenska/SVA. Behörighet i spanska är meriterande. Du ska ha ett tydligt ledarskap och en god relationell förmåga. Du ska var intresserad av elevers undervisningsbehov och se lösningar. Du ska höga förväntningar på alla elevers förmåga att lära och utvecklas.

 

Du har förmåga att utforma undervisningen i överensstämmelse med läroplaner, ämnesplaner och rådande kunskapskrav. Du tar ansvar för och har insikt om elevernas resultat och behov samt strukturerar och anpassar din undervisning så att en trygg och adekvat lärandemiljö skapas.  Du är trygg i bedömningsfrågor och har förmåga att dela med dig av dina kunskaper till kollegor. Du gör eleven delaktig i planeringen och utvecklar elevens förmåga att lära, både självständigt och tillsammans med andra.

 

Du är trygg, stabil, har självinsikt och är en tydlig ledare i klassrummet. Du värdesätter och skapar goda förutsättningar för samarbete samt skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du planerar, organiserar, prioriterar och analyserar din lektionsstruktur såväl som övriga uppdrag som ingår i din roll på ett effektivt sätt.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kunskaper om UDL är meriterande

Erfarenhet och intresse av att undervisa elever i behov av särskilt stöd.

 

Övrigt

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.

 

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år. Som lärare i Stockholms stadsskolor har du möjlighet att fortsätta din professionella utveckling och göra karriär. Du kan bland annat bli handledare, utvecklingslärare, förstelärare, lektor och forskare.

 

Läs mer på pedagogstockholm.se

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

 

Anställningsform

Tidsbegränsad anställning

Anställningens omfattning

Heltid

Tillträde

Snarast

Anställningen avslutas

2024-12-20

Antal lediga befattningar

1

Sysselsättningsgrad

100%

Ort

Stockholm

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Referensnummer

2024/3894

Kontakt

Johanna Dahlin Aronsson, 076-8250552

Karin Cesar, 076-8252560

Facklig företrädare

Anna Englund, 0761290816

Sista ansökningsdag

2024-07-23

Legitimationskrav

Lärare

Utbildningskrav

Högskola/universitet

 

 

Ansök nu 

 


Läs mer om arbetsgivaren


Sista ansökningsdag : 23 juli . Arbetsort : Stockholm

Kategorier : Grundskollärare


Senaste jobben från Stockholms stad

Modersmålslärare Tyska HT24

Språkcentrum är en enhet inom avdelningen för stöd kring lärande och elevhälsa.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Lärare musik och annat ämne

Vi söker efter en engagerad lärare som är behörig i musik och helst annat ämne.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Danslärare till Kulturskolans resurscenter

Kultur är en viktig del av Stockholms nervsystem och berör miljontals människor varje år.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Förskollärare till Gubbängsskolan

Gubbängsskolan - En skola där alla vill utvecklas och få lust att lära sig mer!
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Anna Whitlocks gymnasium söker lärare i historia eller webbutveckling

Nu söker vi en gymnasielärare i något av ämnena historia eller webbutveckling för ett vikariat på 50 % under läsåret 24/25.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Örbyskolan söker grundlärare mot fritidshem, vikariat

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens...
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Legitimerad och behörig matematiklärare åk 4-9

I din roll som lärare i Södermalmsskolans studio bidrar du till att erbjuda bästa möjliga skola för våra elever och vårdnadshavare.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Lärare i fritidshem, Askebyskolan

Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Legitimerad och behörig lärare i engelska och svenska/SVA

Vi söker dig som är legitimerad lärare i engelska och svenska/SVA och ev. spanska.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Vikarierande legitimerad lärare i sv och ma åk 6

Vi söker dig med en behörighet för undervisning i Svenska och Matematik år 6 samt erfarenhet av att vara mentor.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Lärare till särskild undervisningsgrupp Lillholmsskolan

Vi söker nu en lärare till våra särskilda undervisningsgrupper som brinner för att ge eleverna en god grund och som har ett...
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Östermalmsskolan söker lärarvikarie åk 3!

Du kommer att vikariera under höstterminen när vår ordinarie lärare är föräldraledig, kan bli förlängt, och du kommer undervisa i åk 3...
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Lärare i svenska som andra språk i Hökarängsskolan, åk F-6

Hökarängsskolan är en nyrenoverad 1950-talsskola med stora fina lokaler.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Förstelärare till anpassad grundskola på Kungsholmens grundskola

Vi söker nu en engagerad, erfaren och kompetent förstelärare till anpassad grundskola.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Speciallärare till anpassad grundskola på Kungsholmens grundskola

Kungsholmens grundskolas vision är att vara en skola att längta till för våra elever, medarbetare och vårdnadshavare.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !
Alla jobb hos Stockholms stad

Liknande jobb Legitimerad och behörig lärare i engelska och svenska/SVA

Legitimerad och behörig lärare i engelska och svenska/SVA

Vi söker dig som är legitimerad lärare i engelska och svenska/SVA och ev. spanska.
Stockholms stad, Stockholm,

Läs mer !

Teacher, Swedish, Swedish as Second Language

Internationella Engelska Skolan Sundbyberg är en skola för årskurserna 4-9 och vi söker nu en behörig mellanstadielärare med inriktning...
Internationella Engelska skolan (IES), Sundbyberg,

Läs mer !

Teacher, Swedish, Swedish as Second Language

IES Sundbyberg är en skola för årskurserna 4-9 och vi söker nu en behörig lärare i svenska/svenska som andraspråk som vill arbeta med...
Internationella Engelska skolan (IES), Sundbyberg,

Läs mer !

Teacher, Swedish as Second Language

Vi söker en behörig Sva lärare för åk 4-6 med tillträde augusti 2024.
Internationella Engelska skolan (IES), Uppsala,

Läs mer !

Teacher, Class Teacher

Internationella Engelska Skolan Eskilstuna söker nu en legitimerad grundskollärare för åk 4-6 med SVA kompetens, med start hösten 2024.
Internationella Engelska skolan (IES), Eskilstuna,

Läs mer !

Svenska som andraspråkslärare åk 4-9

Framtiden är full av möjligheter. På Innovitaskolan utbildar vi för varje framtid.
AcadeMedia, Stockholm,

Läs mer !

Lärare SVA/SO till Tornedalsskolan

Tornedalsskolan är Haparanda stads gymnasieskola där även komvuxverksamheten bedrivs.
Haparanda stad, Haparanda,

Läs mer !

Teacher, Swedish, Swedish as Second Language

Vi söker nu en lärare i Svenska / SVA med svensk lärarlegitimation.
Internationella Engelska skolan (IES), Linköping,

Läs mer !